A VIBROTECH HUNGARY KFT az LPG SYSTEMS kizárólagos magyarországi forgalmazója a disztribútori státusz minden jogával felruházva.

AZ endermologie® és a FLEBOLIMFOLÓGIA (artériás-és vénás betegségek)

Megosztás

Dr David BOUAZIZ
SZAKÉRTŐTŐL:

Dr. David BOUAZIZ ér- és esztétikai orvosi diplomát szerzett. 2009 óta praktizál Nizzában (Franciaország), ahol különböző típusú artériás és vénás betegségek, limfödéma, zsírödéma, cellulitisz diagnosztizálását és kezelését, valamint az arc- és kézbőr öregedésének esztétikai kezelését kínálja.

Az Anti-Ageing magazin (jólét és orvosi esztétika) szakértője, számos közlemény szerzője a kombinált terápiákkal kapcsolatban, valamint az LPG Systems Nemzetközi Tudományos Kutatási Bizottságának (COSIRE) tagja.

Depuis 2014-ben az endermologie® kezeléseket ötvözi jelenlegi gyakorlatával:

  • Szklerotizáló termék injekció, vaszkuláris lézer és nyiro kelvezetés a CELLUM6® orvosi eszközzel;
  • Mesolift, peeling, hialuronsav injekciók kombinálva arcke zeléssel a CELLUM6® orvosi eszközzel.


MÉRSÉKELT VÉNÁS ELÉGTELENSÉG KÉPEZI AZ ESETEK 60%-T.

A krónikus vénás elégtelenség (CVI) egy széles körben elterjedt patológia a felnőtt lakosság körében, amely befolyásolja a betegek életminőségét. A legtöbb esetben ezt a betegséget a vénákban lévő billentyűk működési zavara okozza, amelyek elősegítik a vénás visszatérést (a vér visszaáramlását a szívbe).

Franciaországban több mint 22 millió felnőtt szenved vénás elégtelenségben (a nők 57%-a és a férfiak 26%-a szenved vénás betegségben). A nők az esztétikai kényelmetlenség miatt fordulnak először, míg a férfiak sokkal később, gyakran a visszér stádiumában.

A vénák áteresztő szelepének működési zsabályozása segíti a keringést

A CVI leggyakoribb KLINIKAI JELEI:

  • „NEHÉZ LÁB” érzés, fájdalom
  • görcsök
  • bizsergés
  • viszketés
  • boka ödéma
  • esztétikai diszkomfort érzés


Ezek a jelek figyelmeztetőek, különösen akkor, ha vannak olyan kockázati tényezők, mint az előrehaladott életkor, a kórtörténetben szereplő mélyvénás trombózis, a mozgásszegény életmód, a magas vérnyomás vagy az orális fogamzásgátlók használata. Ha a CVI-t nem kezelik, fokozatosan rosszabbodik, és szövődményekhez vezethet (fekélyek, flebitis, sőt embólia).

mit lehet tenni...?

AZ EGÉSZSÉGES ÉLET SZABÁLYAI

Mindenekelőtt be kell tartania néhány egyszerű irányelvet:

  • Kerülje el a hőt bármilyen formában (tartós napsugárzás, padlófűtés, szauna és gőzfürdő), és részesítse előnyben a hideg zuhanyt a lábakon naponta egyszer vagy kétszer.
  • Végezzen rendszeres fizikai tevékenységet. A gyors séta és az úszás különösen ajánlott.
  • Kerülje a tartós ülést, vagy állást.
  • Viseljen 4-5 cm-es sarkú cipőt. A teljesen lapos cipő nem ajánlott, ahogy a magassarkú sem.
  • Aludj felpolcolt lábbal úgy, hogy 2 nagy könyvet (vagy valami keményet) tesz a matrac alá, nem pedig párnákat, amelyek gyorsan összelapulnak.
  • Viseljen olyan kompressziós harisnyát, amely aktív nyomást gyakorol a bőrre és az alatta lévő szövetekre (kompressziós zokni, harisnya vagy fásli).
    Hatalmas előrelépés történt ezen a területen. Mindenekelőtt vékonyabbak, kényelmesebbek, és immár esztétikailag is hasonlóak a klasszikus harisnyákhoz, így könnyebben elfogadhatók és viselhetők. A legtöbb klinikai képen a 2. osztályú kompresszió javasolt. A kompressziós harisnya rendszeres viselése késlelteti vagy akár meg is akadályozza a szövődmények kialakulását. Ezek a kulcsok minden flebológiai kezeléshez. Ezeket hathavonta ki kell cserélni. Ezen időszakon túl elvesztik hatékonyságukat. A térdnadrág ugyanolyan hatékony, mint a harisnya vagy a térdzokni. Még a vénás elégtelenségben nem szenvedőknek is mindig viselniük kellene valamelyik típust a hosszú utazások során.

A MEDICAL KEZELÉSEK ÉS AZ LPG endermologie®

Az utóbbi időben a technológiai fejlődés forradalmasította a febológiai ellátást. A flebológiai kezelések (szklerózis, ultrahang hab echo-sclerosis műtét és lézer) kombinálhatók. Ezek a kezelések egyre kevésbé fájdalmasak és egyre gyorsabbak és gyorsabbak.

A Cellu M6® orvostechnikai eszközzel végzett mechanikus limfoid drenázs igazi plusz a kezelésben a vénás és nyirokkeringés serkentésére.

A vénás elégtelenség nagyon gyakran társul limfödémával, amelyet első vonalbeli kezelésként kell kezelni. Az endermologie® kezelések vér- és nyirokkeringésre gyakorolt jótékony hatása régóta ismert. Ez egy mechanikus stimulációs technika, amely vitathatatlan előnyöket kínál mind a páciens, mind a kezelőorvos számára: Idő- és hatékonyságmegtakarítás, a terápiás megközelítés egységesítése, a beteg elégedettsége (könnyű lábak érzése).

FORRÁSOK:
https://phlebologue-nice.com/

  • Patel SK, Surowiec SM. Vénás elégtelenség. 2020. november 20. In: StatPearls [Internet].
    Treasure Island (FL): StatPearls Publishing; 2020. január– PMID: 28613694.

További hírek

Sorry, we couldn't find any posts. Please try a different search.