A VIBROTECH HUNGARY KFT az LPG SYSTEMS kizárólagos magyarországi forgalmazója a disztribútori státusz minden jogával felruházva.

A relaxáció fontos a jó közérzethez

Megosztás

A Global Wellness Institute (GWI) szerint a wellness olyan tevékenységek, szokások és életmódok önkéntes gyakorlása, amelyek általános jó egészséghez vezetnek. Az a környezet, amelyben élünk, dolgozunk és utazunk, alapvető fontosságúak jólétünk szempontjából, de nagyrészt alábecsülik. A várható élettartam növekedésével, krónikus betegségekkel, stresszel és boldogtalansággal szembesülve fontos, hogy figyelmünket arra összpontosítsuk, amitől jól érezzük magunkat.

A wellness-gazdaságtan olyan iparágakat ölel fel, amelyek lehetővé teszik a fogyasztók számára, hogy a wellness-tevékenységeket integrálják mindennapi életükbe. A GWI 10 területet számlál a wellness körül:

  • Hagyományos és kiegészítő orvoslás
  • Közegészségügy és megelőző gyógyászat
  • Fogyás és egészséges táplálkozás
  • Fitness
  • A gyógyfürdők
  • Szépségápolás, öregedésgátlrás és testápolás
  • Idegenforgalom
  • Ingatlan (zöld épület)
  • Foglalkozás-egészségügyi
  • Wellness-spa turizmus

Ázsiában, Ausztráliában és az USA-ban nagyon népszerűek a relaxációs tevékenységek a közérzet javítása érdekében. A számos tevékenység közül a masszázsnak számos pozitív hatása van. A masszázs valóban egy relaxációs és jó közérzetet biztosító módszer, amelyet a tudomány a szaksajtóban megjelent cikkek ezreivel hitelesített.

A MASSZÁZS JÓTÉKONY HATÁSA A KÖZÉRZETRE

  • 2006-ban egy ausztrál tanulmány kimutatta, hogy a masszázsterápia jótékony eszköz az ápolónők egészségére, mert csökkentheti pszichés stresszszintjüket.
  • Egy 2016-os amerikai tanulmány kimutatta, hogy a masszázs csökkenti a stresszt és a szorongást, javítja a hangulatot, az általános egészségi állapotot és a rákos betegek életminőségét (3), de pozitív hatással volt a figyelemhiányra, az álmatlanságra, a fájdalomra és az immunitásra is.
  • Egy 2017-es brit tanulmány kimutatta, hogy a masszázs javítja a fizikai, érzelmi és mentális jólétet a jobb alvás, ellazulás, stresszoldás és izomfeszülés révén.
  • Egy 2017-es amerikai felmérés kimutatta, hogy az Egyesült Államokban élő felnőttek körülbelül 7%-a (15,4 millió) használt masszázsterápiát elsősorban általános betegségek megelőzésére, egészségére vagy mozgásszervi fájdalmakra. A legtöbb válaszadó pozitív eredményekről számolt be a masszázs bizonyos egészségügyi problémák és általános jólét tekintetében.

A kéz a masszázs gyakorlásának elengedhetetlen eszköze, számos előnnyel. Ez egy precíz diagnosztikai segédeszköz, amely lehetővé teszi a meleg, hideg, keményedő, ödémás vagy fájdalmas szövetek érzékelését. De a kéznek megvannak a határai: vannak olyan területek, amelyekhez továbbra is nehéz hozzáférni, a beteg vagy a kezelő néha fájdalmat érezhet, a gesztus szabálytalan lehet, és a fáradtság gyorsan beállhat a kezelőbe.

Az endermologie® egy rendkívül kifinomult masszázstechnika, számos beállítási lehetőséggel. Valójában arra tervezték, hogy mechanikusan reprodukálja a kézi masszázs különböző módjait: a tapintási-guruló manővert és a Jacquet-csípést. Az egyik LPG-vizsgálati jelentés szerint a szívfrekvencia jelentős csökkenése volt megfigyelhető 12 endermológiai kezelés után, ami az endermologie® relaxáló hatása mellett szól.

Az endermologie® EGY ULTRA-KIFINOMULT MASSZÁZSTECHNIKA SOK LEHETSÉGES BEÁLLÍTÁSSAL

A PANDÉMIA BEZÁRTSÁGÁNAK KÁROS HATÁSAI A JÓLÉTRE

Egy, a Lancetben 2020-ban megjelent amerikai tanulmány kiemeli a bezártság pszichológiai hatását: „A bezárás időtartama maga is stressztényező: a 10 napnál hosszabb időtartam előre jelzi a poszttraumás stressz-zavar tüneteit, az elkerülő viselkedést és a haragot. A stressz a lezárás után sem szűnik meg ». Egy kínai csapat országos felmérést végzett a kínai lakosság pszichológiai szorongásának mértékéről a Covid-19 járvány után. A szerzők a férfiak 35,27%-ánál és a nők 64,73%-ánál mutatnak mérsékelt pszichés stresszt! Kanada legnagyobb mentálhigiénés oktatókórházának (CAMH) területén a relaxáció az egyik ajánlás a stressz és a szorongás kezelésére. Ide tartozik minden olyan tevékenység, amelyet élvezetesnek és pihentetőnek találunk. Egyszerűen fogalmazva… A bezártság számos tünetet okozhat, köztük szorongást, érzelmi fáradtságot, álmatlanságot, dühöt, stresszt… Negatív hatással van a koncentrációra, a munkamotiváció elvesztésére, stresszes betegségekre stb., és megváltoztatja az immunitást. Fontos, hogy ellazítsuk testünket, vigyázzunk és kényeztessük magunkat, és arra koncentráljunk, ami nekünk jó. Legyünk empatikusak és gondoskodóak testünkkel szemben, próbáljuk csökkenteni a stressz negatív pszichés hatásait. Mert igen, közérzetünk szempontjából fontos, hogy szakítsunk időt a kikapcsolódásra!

FEDEZZÜK FEL AZ ENDERMOLOGIE® RELAXÁCIÓS KEZELÉSEKET ÉS AZOK JÓTÉKONY HATÁSÁT A KÖZÉRZETRE

FORRÁS:

  • Global Wellness Economy Monitor – 2018. október: https://globalwellnessinstitute.org/press-room/statistics-and-facts/
  • Bost N, Wallis M. A heti 15 perces masszázs hatékonysága a fizikai és pszichológiai stressz a nővéreknél. Aust J Adv Nurs. 2006 jún.-aug.;23(4):28-33. https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/16800217/
  • Rosenbaum MS, Velde J. A jóga, a masszázs és a reiki hatása a rákbetegek jóllétére Forrásközpont. Clin J Oncol Nurs. 2016. június 1.;20(3):E77-81.
  • Field T. Masszázsterápiás kutatási áttekintés. Egészítse ki a Ther Clin gyakorlatot. 2016. augusztus;24:19-31. https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/27502797/
  • MacSween A. et al. Véletlenszerű keresztezési kísérlet, amely a thai és a svéd masszázst hasonlítja össze a fáradtság szempontjából és kimerült energia. J Bodyw Mov Ther. 2018. július;22(3):817-828. https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/30100318/
  • Sundberg T. el al.. A masszázs gyakorlói használatának prevalenciája, mintázatai és előrejelzői: A masszázs eredményei egy amerikai országos reprezentatív felmérés. Musculoskelet Sci Pract. 2017. december;32:31-37. https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/28802839/
  • Brooks SK. et al. A karantén pszichológiai hatásai és csökkentése: gyors áttekintés a bizonyíték. Gerely. 2020. március 14.;395(10227):912-920. https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/32112714/
  • Qiu J és mtsai. Egy országos felmérés a kínai emberek pszichológiai szorongásairól a COVID-19-benjárvány: következmények és szakpolitikai ajánlások. Gen Psychiatr. 2020. március 6., 33(2): e100213. https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/32215365/
  • https://www.camh.ca/fr/info-sante/mental-health-and-covid-19/coping-with-stress-and-anxiety

További hírek

Sorry, we couldn't find any posts. Please try a different search.