A VIBROTECH HUNGARY KFT az LPG SYSTEMS kizárólagos magyarországi forgalmazója a disztribútori státusz minden jogával felruházva.

A masszázs jótékony hatása van a gyermekek agresszív viselkedésére

Megosztás

Erre a következtetésre jutott egy brazil tanulmány, amelyet egy São Paulo-i általános iskolában végeztek 6 és 8 év közötti gyerekeken. A gyermekek agresszív viselkedése kifejezhető fizikailag vagy verbálisan, és összefüggésbe hozható többek között szorongással, figyelemzavarral, tanulók közötti versengésekkel, kapcsolati vagy családi problémákkal. Az érintés és az érintés az emberi fejlődés kulcsfontosságú tevékenységei, amelyek növelik a testtudatot, ellazítják az izmokat, és elősegítik a fizikai, motoros, neurológiai és intellektuális fejlődést. Az érintés lehetővé teszi mentális képek, érzelmek és érzések generálását, és anyagcsere- és fiziológiai változásokat idéz elő, különösen az immun-, endokrin-, neuromuszkuláris és szívrendszerben.

A masszázs elősegíti az önbizalmat, a relaxációt, a jó közérzetet, a felhatalmazást és a szocializációt. Ezenkívül javíthatja a figyelmet és a koncentrációt, valamint optimalizálhatja a tiszteletet, a gondoskodást, a szeretetet és az észlelést. Ezen tények alapján jelen tanulmány célja az volt, hogy értékelje a masszázs hatását az általános iskolás gyerekek agresszív viselkedésére.

A MASSZÁZSNAK POZITÍV HATÁSA VAN A 6-8 ÉVES GYERMEKEK VISELKEDÉSÉRE

35 fős osztályban masszázs-duó órákat szerveztek. A gyerekeket ezután arra kérték, hogy gyakoroljanak masszázst párokban minden nap 10 percig (5 percet adni és 5 percet kapni). Az agresszív viselkedés fokát a masszázsok előtt és után is rögzítették. Íme néhány példa a verbális és fizikai agresszióra:
  • Pletykálkodás
  • Utánzás-kifigurázás
  • Ugratás
  • Hajhúzogatás
  • Lökdösődés
  • Köpködés
  • Tulajdonok rongálása
  • Fenyegetés
  • Kiabálás
  • Csípés, Rúgás
  • Ütés

Az eredmények azt mutatják, hogy szignifikánsan csökkent a tanár által a masszázst követően regisztrált agresszív viselkedések száma (1,5 regiszter tanulónként a beavatkozás előtt, 0,5 regiszterre a beavatkozás után, ami 66%-os csökkenésnek felel meg). A szerzők arra a következtetésre jutottak, hogy a masszázs pozitívan befolyásolja a 6-8 éves gyerekek viselkedését a brazíliai São Paulo állam általános iskolájában. Úgy tűnik, hogy a masszázs elősegíti az interperszonális kapcsolatokat és ez a megközelítés nem csak az öngondoskodást és az önszabályozást javítja, hanem a szeretetet, az empátiát és a tiszteletet is. Az ilyen változások pozitív hatással vannak a szociális viselkedésre és az iskolai tanulmányi teljesítményre. Ezt a stratégiát oktatási és egészségfejlesztési megközelítésként kell feltárni. A jövőbeni vizsgálatoknak több mintát kell értékelniük, és meg kell kérdezniük a szülőket a masszázs iskolai környezeten kívüli lehetséges jótékony hatásairól is.

FORRÁS:
A masszázs és a mesemondás csökkenti az agressziót és javítja az általános iskolába járó gyermekek tanulmányi teljesítményét. Gonçalves LL, Voos MC, de Almeida MHM, Caromano FA. Occup Ther Int. 2017. január 19.;2017:5087145. https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/29097967/

További hírek

Sorry, we couldn't find any posts. Please try a different search.